כאשר מדברים על שיש למטבח, בדרך כלל מתכוונים למשטח העבודה בו משתמשים במטבח, והוא ממש לא חייב להיות עשוי משיש טבעי (חברון ודומיו). ישנם היום סוגים שונים של משטחי עבודה מחומרים המדמים שיש טבעי שעשויים להתאים לכם, ותלוי מה אתם רוצים ומה אתם אוהבים כמשטח העבודה שלכם במטבח.
קודם כל מהן כל האופציות האחרות מלבד השיש. מומלץ בחום לא להתפתות לרכוש משטח עבודה מעץ. זה אומנם מודרני, מיוחד ואפילו מרהיב עין – אבל אם תחשבו פרקטית, תזכרו בקרש החיתוך מעץ. אתם וודאי יודעים שאחרי כמה שימושים הוא כבר לא מה שהיה ואפילו עלול להיות חממה לחיידקים.
נירוסטה אף היא אפשרות, אבל מזכירה מטבח תעשייתי. זהו אכן המשטח הקל יותר לניקוי וסופג הכי פחות כתמים. אבל אם חושבים עיצובית אז זה לא ממש מדהים – המשטח שלכם ככל הנראה לא יהיה מנירוסטה.
גם בשיש יש סוגים, ומדובר למעשה במשטחי אבן, שלא כולם בדיוק שיש: אבן קיסר, אריחים קראמיים, גרניט, אבן חברון, ואפילו בטון.
לא כדאי לשלול את כל אחת מהאופציות הללו אבל הכלל הידוע הוא כמה שיותר טבעי, יותר סופג כתמים.
דווקא השיש הטבעי האמיתי (לא אבן קיסר שאיננה שיש אמיתי) יהיה פחות מתאים, ויספוג יותר כתמים ומים.
גם בטון לפעמים בעייתי. לכן, ההמלצה היא לחפש דווקא תחליפים, כגון אבן קיסר או K-STONE שיתנו תמורה הוגנת ואטרקטיבית שמתאימה לכל סגנון ולכל מטבח.
אז הגיע הזמן לרכוש שיש למטבח – או “משטח עבודה”, בלשון מדויקת יותר – בסגנון ובצבע שאתם רוצים. דעו לכם שהיום יש הרבה אפשרויות – בסופו של דבר תמצאו כנראה בדיוק את מה שמתאים למראה סגנון המטבח והבית שלכם.
אחרי שמצאתם את המשטח, עליכם למצוא בעל מקצוע אמין לבצע את ההתקנה. ניתן להסתפק במתקין של ספק השיש – כנראה אופציה זולה יחסית – או לחפש איש מקצוע בדוק ומוכח באחד מאתרי בעלי המקצוע כמו מידרג למשל – מי שיש לו קבלות, זמינות גבוהה ומחיר טוב וודאי יתאים גם לכם. התקנת השיש במבנה אשר נבנה בבניה קלה לא שונה מהתקנה במבנה רגיל.